La Fille de Cotta; En historisk roman fra Romerriket under keiser Trajan

Min seneste bok; en historisk roman på fransk:

LA FILLE DE COTTA cover.jpg 

Maktkamp og intriger, men også kjærlighet og det gode liv i det sofistikerte Romerriket.

Den bemidlede overklasse bor tett sammen med tjenerskap og slaver; noe som gir

grobunn for både respekt og kynisk utnyttelse.


 

Franske retter til hverdag og fest - med illustrasjoner

Bokklubben skriver:

Mange lærer å lage mat av sine mødre, færre lærer av sine fedre. Catherine Wiborg, som er født i Saint-Malo i Bretagne, vokste opp i en fransk hotellfamilie. Allerede som liten fikk hun vite mye om mat av sin far, som var hotellsjef og som elsket å arbeide på kjøkkenet. I denne boka viderebringer hun den franske "matarven" fra sin far og presenterer noen av de klassiske, franske rettene som ble laget med kjærlighet på hennes fars kjøkken. I alt er det blitt 101 franske fristelser du også kan ha på ditt middagsbord.

Mange av rettene har sine røtter både to og tre hundre år bakover i tid og er hentet fra de forskjellige landsdelene i Frankrike. Oppskriftene er tilpasset de råvarer som er tilgjengelige i Norge, og noen er litt forenklet - av hensyn til kokken. Sjeldent lekker kokebok der råvarene står i fokus!


 

Boken kan kjøpes i de fleste nettbokhandlene, som

 

Bokklubben      Tanum    Haugenbok


 

"Aurelias Ære" - Intriger, kjærlighet og maktkamp i Romas gullalder.

*

*

Reis tilbake til Romas gullalder. Følg Aurelias strid for å bevare sin verdighet og posisjon i dette mannsdominerte samfunn. Intrigene trenger seg inn på de overdådige bankettene og storslagne forestillingene, og følger med når romerne drar til sine feriestender langs den italienske riviera.


 *

Du finner boken i nettbokhandelen til Tanum, Bokkilden, Haugenbok og andre

 

Boken fikk god omtale i VG:  

 

På tokt i Middelhavet

P_tokt_650.jpg

Catherine Wiborg tar oss med på en kulturhistorisk reise fra Capri til Saint Tropez. 

 

Ferielivet ved sjøen, Villeggiatura al mare, blomstret ved Napolibukten allerede i Romerrikets storhetstid. Etter et møte med den tids sofistikerte livsnytere, ankrer vi opp ved idyller som Capri, Procida, Elba og Corsica, hvor vi opplever fortid og nåtid i naturens aller vakreste kulisser.

 

Vi anløper Rivieraen der vi tar et tilbakeblikk på glansdagene da verdens rikeste tilbrakte vinteren i Nice og omegn. Til slutt går vi i land på Saint Tropez-halvøya som byr på sine fjellandsbyer, vinmarker og naturstier. 

(Boken er dessverre utsolgt fra forlaget)


 

I hjertet av Provence

Skrevet og illustrert av Catherine

Bli med på en rundreise i Provence. Her trekkes tråder fra historiske tider under romersk herredømme og helt frem til våre dager. Boken forteller provencalerens liv, om kunst og kultur men også om dagligliv i et området som har både naturen og klimaet på sin side.

 

Boken kan bestilles på cw@catherine-wiborg.no og koster kr 250,- fritt tilsendt.

I_hjertet_av_Provence_660.jpg 

 

 

 

Den glamorøse kysten

Paris Paris

Den_glamorse_kysten_300.jpg

Den glamorøse kysten er skrevet av Merete Lie Hoel. Boken omhandler det gode livet på den franske Rivieraen. Boken ble rikt illustrert av Catherine Wiborg.

Paris_Paris_300.jpg

"Paris Paris" er skrevet av Merete Liv Hoel. I løpet av 16 vandringer i Paris, beskriver forfatteren fortidens og nåtidens Paris. Hun gir tips om restauranter og museer i de forskjellige områdene.

TRYKK HER OG SE FLERE BILDER FRA BOKEN

 
 

Catherine Wiborg | E-post: cathwiborg@hotmail.com